Upotreba kaiša i hidrostatske paste

Upotreba kaiševa

Upotreba kaiševa nije obavezna. Na samolepljivnoj kesi prvo treba montirati specijalni prsten za postavljanje kaiševa. Postupak je jednostavan postavljanjem prstena između samolepljivog dela i kese (vidi fotografiju).

U dvodelnom sistemu, baze imaju odgovarajuće rupe za postavljanje kaiševa.

 

 

Upotreba hidrostatske paste

Ožiljci i nabori na koži oko stome mogu prouzrokovati curenje. Rešenje se u tim slučajevima obezbeđuje posebnim hidrostatskim pastama koje prekrivaju nabore i ožiljke formirajući glatku površinu za bolje prijanjanje lepljivog materijala na kožu.

Ako koristite dvodelni sistem za prikupljanje, ne menjajte bazu ranije, osim ako nemate problema s curenjem ili dermatitisom.

Paste su dostupne u dva oblika.

A) Plastelini - prstenovi (Hyperseal Washers) su dostupni u pojedinačnim pakovanjima i lako se postavljaju oko stome stvarajući glatku ravnu površinu na koju se materijal može lepiti.

 

B) Pasta se isporučuje u tubi (Stoma paste). Jedan od načina nanošenja je nanošenje paste na samolepljivi deo, otprilike 1cm od rupe. Nanoseći samo lepljivi deo i lagano pritiskajući, pasta će se raširiti i pokriti područja na kojima se kesa ne uklapa savršeno na kožu.
Takođe možete navlažiti prste vodom (tako da se pasta ne lepi za njih) i naneti je direktno na kožu tamo gde je to potrebno.

Wellcare d.o.o.
Ignjata Joba 3, Voždovac, Beograd
Τel:  +381 114024 844

info@wellcare.rs